ArcticSkills 2021 på skjerm

Logo: ArcticSkills - Klikk for stort bilde ArcticSkills vil for første gang i konkurransens seksårige historie bli gjennomført digitalt, og sendingen vil bli strømmet på konkurransedagen, 23. mars. 

Vertskap

Det er Utbildning Nord (Stiftelsen Nordkalotten) som sammen med den videregående skolen Gränsälvsgymnasiet er vertskap for arrangementet. I fjor, da konkurransen skulle finne sted i Övertorneå, ble vi tvunget til å avlyse den på grunn av koronapandemien

 

 

Utvikle ferdigheter og fremme samarbeid.

ArcticSkills er en yrkeskonkurranse i Barentsregionen basert på WorldSkills-konseptet og finansiert av Kolarctic CBC, det norske Barentssekretariatet, Nordplus junior og Troms og Finnmark fylkeskommune. Konkurrentene kommer fra forskjellige skoler i Nord-Sverige, Norge, Finland og Russland som tilbyr videregående yrkesfagstudier. Formålet med ArcticSkills er å vise frem og utvikle ungdommenes yrkesferdigheter og å fremme samarbeid i Barents-regionen.

Program

Konkurransen skal strømmes direkte fra fire land

For første gang i prosjektets seks år lange historie vil arrangementet bli streamet. Konkurransen foregår i 15 forskjellige yrkesfelt, inkludert helsefagarbeid, elektroteknikk, kjøretøyteknologi, frisør og sveising. Publikum kan følge konkurransen, for eksempel på nettstedet ArcticSkills.com.

«I fjor skulle konkurransen ha funnet sted på vår campus i Övertorneå som en del av vårt 50-årsjubileum, men den ble avlyst på grunn av pandemien. Vi er utrolig glade for å være vertskap for konkurransen i år sammen med Gränsälvsgymnasiet, når konkurransen for første gang blir arrangert digitalt», sier Leif Lahti, direktør for Utbildning Nord.

Logo: ArtcticSkills, Kolarctic CBC, Barents Secretariatet, Nordplus, Troms og Finnmark fylkeskommune, Nord, Gränsälvsgymnasiet, Övertorneå kommune - Klikk for stort bilde 

ArcticSkills

Elev danderer desserten på fat før servering. - Klikk for stort bildeKevin Janbut (17) gjør klar ostekaken til servering under Finnmarksmesterskapet 2021. Marte Iren Sundquist Kirkesæther, Finnmarken   Se pressemelding (DOCX, 244 kB)

Skriv ut program (DOCX, 5 MB)

Til toppen