Kunnskapsdepartementet besøker Kirkenes videregående skole

Storfint besøk til Kirkenes videregående skole siste dagen i mai 2022.

Økt fullføring i Finnmark

I uke 22 var Kunnskapsdepartementet på avdelingstur i Sør-Varanger, og deltok i mange møter med ulike aktører. Tirsdag 31. mai besøkte de Kirkenes videregående skole, der de fikk vite mer om videregående utdanning i Finnmark, Fagskolen i Nord, VKI og et lite dykk i hvordan en videregående skole i Finnmark, representert ved Kirkenes videregående skole, jobber. Kunnskapsdepartementet har lagt merke til at elevene ved de videregående skolene i Finnmark har økt fullføringen betraktelig de siste årene, og var spesielt interessert i hvordan vi jobber på skolene i Finnmark for å få disse resultatene.

Bringebærsorbet laget med flytende nitrogen

Elevene på Restaurant- og matfagsavdelinga ved Kirkenes videregående skole ønsket Kunnskapsdepartementet velkommen med lunsj, som elevene både tilberedte og serverte. På menyen sto en koldttallerken med lokale innslag, og hvalbiff med løkpuré. Til dessert serverte elevene panna cotta med bringebærsorbet. Som en liten overraskelse laget elevene bringebærsorbeten med flytende nitrogen, mens gjestene så på. Det satte en ekstra spiss på lunsjen, og gjestene var storfornøyde med både maten og overraskelsen!