Vellykket gjennomføring av ArcticSkills 2021

TV- skjerm som viser frisørene sitt Teamsmøte - Klikk for stort bildeDeltagerne deltar gjennom Teams. Elisabeth Bade Nærmere 50 dyktige deltakere fra 16 skoler i Barentsområdet målte krefter innenfor 13 forskjellige yrkesfagretninger og hadde oppvisning i ytterligere to fag – reiseliv og foto – da et digitalt ArcticSkills ble strømmet live på tirsdag.

Gjennomført på deltagerskolene

Som følge av pandemien måtte ArcticSkills få et covid-19-sikkert format. Derfor ble konkurransen gjennomført ute på deltakerskolene, og det internasjonale juryarbeidet skjedde digitalt. Konkurransen ble strømmet live tirsdag, og seerne kunne følge den fra sine egne skoler og på nettstedet til ArcticSkills. 

 Logistikkutfordring

Konkurransen ble unektelig noe av en logistikkutfordring, med blant annet sending fra de forskjellige skolene og parallelt praktisk juryarbeid via Teams. 
– Vi er utrolig glade for å ha kunnet lene oss på den kompetansen som finnes i Norrmedia i Luleå for livesendingen, sier Mattias Söder, som var koordinator for vertsorganisasjonene Utdanning Nord og Gränsälvsgymnasiet i forbindelse med årets konkurranse. 

Epost og Teams

Til tross for en del utfordringer ble konkurransedagen gjennomført på en fantastisk måte. 
– Det har virkelig vært et enestående engasjement i alle skolene i deltakerlandene og i hele ArcticSkills-samarbeidet. Vi har utvekslet hundrevis av e-postmeldinger og hatt utallige Teams-møter i forbindelse med forberedelsene. Alle de involverte medarbeiderne har virkelig gjort en flott jobb, og vi må ikke glemme det viktigste av alt: Med sitt engasjement har de sørget for at deltakerne fikk en minneverdig dag der de kunne vise frem yrkeskompetansen sin i en internasjonal konkurranse. 

Stor takk til alle som har bidratt

– Vi vil rette en stor takk til alle som har bidratt til gjennomføringen. Sammen har vi fått mange nyttige erfaringer og sett at det er mulig å gjennomføre en så stor konkurranse digitalt, sier vertene Leif Lahti og Katarina Lindberg.
– Nå har vi overlevert stafettpinnen for ArcticSkills til Murmansk, som er vertskap for konkurransene våren 2022. Vi gleder oss til konkurransene i Murmansk. Selv om vi nå for første gang har gjennomført konkurransen digitalt og sett at det fungerer, tror vi at alle lengter etter en mulighet til å møtes fysisk i Murmansk, avslutter Katarina Lindberg og Leif Lahti.

Vinnere av ArcticSkills 2021

 

Fakta og kontaktinformasjon

Til toppen