Vi ønsker UB bedriftene fra Kirkenes vgs lykke til i NM

Klikk for stort bilde

Blant de UB bedriftene fra Kirkenes vgs er Sirup Pikene UB, Grønnere Fremtid UB og How to UB.

Hele 138 ungdomsbedrifter er påmeldt digitalt norgesmesterskap, godt over 800 elever! Dette er en knusende rekord i antall ungdomsbedrifter i NM, og elevene har levert inn over 250 pitcher i tillegg til bilder, logoer og annet konkurransemateriell. – Det at så mange har valgt å delta i NM med de forberedelser det omfatter, tyder på at arbeidet har vært inspirerende og motiverende for elevene. Jeg er dypt imponert over det arbeidet som er lagt inn her, og vi gleder oss til å vise dette til alle, forteller Grete Ingeborg Nykkelmo, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Norge.

Skaperglede og fremtidstro

Under turbulente tider ser man ofte stor grad av kreativitet og skaperglede, og det har vi sett blant ungdommen opp mot årets NM. – Jeg er utrolig imponert over elevenes og lærernes innsats i arbeidet opp mot NM, i en vanskelig periode uten vanlig skolegang og mulighet til å møte hverandre, lærere og kunder på «normal» måte, sier Nykkelmo.

Hun fortsetter, – gjennom arbeidet med Ungdomsbedrift lærer elevene kreativitet, samarbeid om å løse problemer, å ta initiativ og beslutninger – og de lærer å holde ut og prøve på nytt selv om de ikke lyktes i første forsøk. Dette er kompetanse som vil være viktig i fremtidens arbeidsliv og som har vært viktig når alt nå ble endret frem mot NM. På kort tid har de snudd seg rundt og funnet kreative og gode løsninger. Fremtidstroen er utvilsomt styrket når jeg ser engasjementet ungdommene utviser.

Dette skoleåret har vi hatt rekord i elever som deltar i programmet Ungdomsbedrift. Over 20 % av et elevtrinn i videregående skole har jobbet med å finne forretningsideer og utvikle og selge sine produkter eller tjenester. Les mer om programmet her.

Det viktige juryarbeidet

Årets juryarbeid foregår digitalt. Juryen vurderer alt innsendt materiell, og basert på dette velger de ut sine favoritter som de ønsker å intervjue over Zoom. Hvem som er videre til intervju annonseres torsdag 30. april. – Vi er i år spesielt takknemlige for at så mange fra arbeids- og næringsliv velger å stille opp som jury for de unge, tross krevende tider for mange. De gir verdifull tilbakemelding og motivasjon til videre arbeid for ungdomsbedriftene, og de er avgjørende for vår aktivitet i Ungt Entreprenørskap – som brobygger mellom skole og arbeidsliv, sier Nykkelmo.

NM-sending hver dag

Mandag til fredag i NM-uka blir det en sending hver dag klokken 15.00 på Ungt Entreprenørskap sin Facebook-side. Sendingene vil inneholde flere overraskelser og vi har fått med oss flere profilerte personer, i tillegg skal vi selvsagt kåre vinnere i alle de 11 kategoriene.

Mandag 4.mai – åpningsshow.
Tirsdag 5. mai – kåringer i kategoriene Beste yrkesfaglige bedriftBeste kundeopplevelse på nett i samarbeid med Visma og Innovasjonsprisen.
Onsdag 6. mai – kåring i kategoriene Beste HR-bedrift i samarbeid med ManpowerGroupBeste regnskap med samarbeid mot Spleiselaget, Beste markedsføring i samarbeid med Virke og Beste samarbeid med næringslivet med NHO.
Torsdag 7. mai – kåringer i kategoriene Beste forretningsplan, Bærekraftprisen i samarbeid med Storebrand og Størst verdiskapingspotensial i samarbeid med Ferd.
Fredag 8. mai – hovedsending med blant annet kåring av Beste ungdomsbedrift 2020.

Kilde:ue.no