Språk

 

Se bildene fra utdanning- og næringslivsseminaret 2016

Klikk for stort bilde

 

 Slideshow : 2016 Utdanning- og næringslivsseminar
 
 

Om noen av foredragsholderne vi kunne møte:

 

VIKTORIA ERIKSEN.

Jobber som Catalouge Manager i Sony Music Norway
Driver et eget musikk booking-managemenetselskap kalt BRAT Booking & Management.
Uteksaminert fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) i sommer, med Bachelor i Music, Theatre & Entertainment Management
 
Foredrags tema:
"Ved å fortelle min historie håper jeg å motivere de som skal velge veien sin her i livet, til å velge den med hjertet. Det viktigste er å trives med det man gjør, uansett hva det skal være. Jeg vil også at det skal være mulig å oppnå de målene man setter seg uansett hvor man kommer fra, hva man har opplevd og til tross for alle hindringer og prøvelser man møter i livet"

 

AKSEL KOLSTAD

Tema: Dare to be different 
 
Hvordan tørre, hvordan ville, hvordan kunne.
Aksel Kolstad har alltid vært anderledes, og det har han måtte blø og sloss for. Og han vant, både mentalt og fysisk.
Få innblikk i hvordan en som var ulik alle, endte opp med å være en som alle ønsker å være. Det ønsket de vel også den gang..
Nå er han omtalt som "The Quintin Tarantino of classical music" av TIME Magazine.
Litt om Aksel Kolstad:
 
Aksel holder ofte foredrag om markedsføring og PR,salg(kunsten å selge=kunsten å gi), innovasjon og gründervirksomhet, branding, lederskap og samarbeid. Han er opptatt av hvordan du kan tenke anderledes og hvordan du kan leke deg til suksess. Med humor.
 
Aksel Kolstad er uredd, original musiker og kunstner. Hans kreative prosjekter bryter frem nye baner. Som komponist er han hyllet i Russland og Estland som et geni. Han er blitt kalt Norges svar på Victor Borge og Göteborgsposten mener han er vår tids Franz Lizt. Aksel er utøvende komponist og konsert pianist ved siden av å være en banebrytende og kontroversiell forretningsmann, med sitt Cafè de Concert konsertgalleri på Tjuvholmen i Oslo. Cafè de Concert er blitt omtalt både i TIME magazine og på CNN.

 

TOR HAUGNES

 
Høsten 2011 ble annerledes for høgskolelektor Tor Haugnes enn tidligere semestre. En student filmet lektoren i en ildfull forelesning og la det ut på YouTube og VGTV, hvor det ble sett av over 350000 mennesker. Filmingen og opplastningen skjedde uten høyskolelektorens viten og vilje. 
 
Tor Haugnes er ansatt som høyskolelektor og underviser på bachelor-kursene: Bedrift, Introduksjon i entreprenørskap, Innføring i norsk kultur og økonomisk historie ( for Exchange studenter) og internship programmet. 
 
Tor opplevde massiv oppmerksomhet i forbindelse med spredning av klipp fra introduksjonsforelesning, noe som kuliminerte med opptredener både i aviser, radio og på TV i desember.
 
Haugnes har også fått stor oppmerksomhetetter at han brølte, gjemte seg under pulten og sammenlignet nordmenn med "den bortskjemte drittsekken som sitter bakerst i hjørnet i sandkassen og sikler på polvotten".
 
Og det er utgangspunktet for foredraget på Kirkenes videregående skole 11.februar. Når det er sagt, så er det ikke siste gangen vi hører om den, som han selv sier, den tvilsomme pedagogen!

 

LINDA PERSEN "LUCKY LINDA"

 
Linda Persen (f 1975) også kjent som Lucky Linda, er fordragsholder, forfatter og prosjektjunkie. Brenner for at all ungdom skal få se sine muligheter, ta action og leve et eventyrlig yrkesliv! Før hun ble gründer jobbet hun flere år som ungdomsleder og i bolystprosjektet Ungdomssatsing Nordkyn. I 2013 fikk hun brystkreft med spredning til lungene, men nektet å legge seg ned og ga ut boka "Lek med livet-du slipper ikke levende fra det likevel".
 
Noe av det Linda Persen vil at du skal huske fra hennes foredrag er at du kan få til det de ønsker uavhengig av hvem du føler at du er nå ( bakgrunn, familie osv). At du åpner opp for nye muligheter og du har guts til å følge de drømmene du har. Hun snakker og om motivasjon til å leve godt under studietida. Og hele veien handler det om hvordan man skal nå sine mål. Hun gir deg massevis av konkrete verktøy og metoder som du kan bruke.