Språk

 

Sunniva Rose og Samuel Massie til Nærings og utdanningsseminaret

Klikk for stort bilde

Sunniva Rose og Samuel Massie til Nærings og utdanningsseminaret 

Samuel Massie

 

VERDENSEROBRER, FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER OG KONFERANSIER

 

Samuel Massie er den bergenske sjarmøren fra Skal Vi Danse. Han ønsker å inspirere mennesker til å ta et oppgjør med seg selv, sette seg mål og gjennomføre dem. Alle skal med, heter det i Norge, men i møte med skolen mistet Samuel Massie all glød og selvtillit.

Som 16-åring skulket Samuel oftere enn han var på skolen og havnet i politiets søkelys. Først da moren gikk bak ryggen hans og sendte inn søknad til Folkehøgskolen 69 grader nord, ble livet hans snudd opp ned.

Dette er en historie om hvordan en dyslektiker uten norskkarakterer kunne ende opp med å skrive bok. Om hvordan det er å ta ansvar for eget liv – og hvordan det gikk opp for Samuel.

Sunniva Rose

 

FORSKER, DOKTORGRADSSTIPENDIAT OG ROSABLOGGER

Sunniva Rosa er kjernefysikeren og rosabloggeren som setter fordommene våre på prøve. Hun er forskeren med utslått, midjelangt hår, store perleøredobber, rosa lipgloss og 13 cm høye hæler.

Sunniva doktorgradsstipendiat i kjernefysikk ved Universitetet i Oslo. Der forsker hun på hvordan vi kan bruke grunnstoffet thorium som brensel i kjernekraftverk, og hvordan dette potensielt kan redusere radioaktiv avfall.  Fra hun for første gang som barn så bildet av en eksploderende atombombe, har hun vært ekstremt fascinert av kjernekraft.

I tillegg til å brenne for forskningsformidling og realfaglig allmenndannelse, driver Sunniva et «opplysningsprosjekt» gjennom (rosa)bloggen sunnivarose.no.

OM KJERNEFYSIKK OG FORSKNING OG SÅNN – HISTORIEN OM EN ROSANERD