En spennende opplevelse i tysktimen!

Kollage fra gårdsbesøk. Det første bildet viser elevene som sitter i klasserommet og en skjerm med en mann. Det andre bildet viser en elev og tre hester. Det tredje bildet viser fire elever som klapper to huskyer. Det fjerde bildet viser elever som besøker en kalv inne i fjøset. - Klikk for stort bildeTyskelever på gårdsbesøk Ina Vonka

Videosamtale, gårdsbesøk og språklig utfoldelse. En tysktime utenom det vanlige!

Videomøte med en Tyskland-ekspert:

Vi kickstartet tysktimen med en unik opplevelse – en videosamtale med en ukjent person fra Tyskland! Elevene fikk muligheten til å stille spørsmål og bli kjent med en tysktalende person, og selvfølgelig fikk de spørsmål tilbake. Denne morsomme og hyggelige samtalen på tysk ga elevene verdifull praksis i å bruke språket.

Dyr som tema

Vi tok språkopplevelsen et steg videre ved å dykke inn i temaet dyr. For å øve på gloser og utvide ordforrådet vårt, dro vi på en spennende tur til gården i Jarfjord. Der ble vi ønsket velkommen på tysk, og omvisningen ble holdt på tysk. Det ble en flott mulighet til å kombinere språklæring og gårdsbesøk.

Avsluttende oppgave: «Besuch auf dem Bauernhof» 

Som en avsluttende oppgave fikk elevene sjansen til å vise frem sine språkkunnskaper ved å lage et miniforedrag på tysk med tittelen «Besuch auf dem Bauernhof» (Besøk på bondegården). Elevene kunne utfolde seg og dele sin kunnskap om bondegårdsaktiviteter og dyrepleie på tysk. Dette oppdraget ga dem mulighet til å praktisere tysk på en engasjerende måte.

Dette ble en spennende opplevelse for våre elever, der de fikk utforske språket på en praktisk og virkelighetsnær måte.