Medaljedryss til Kirkenes under Finnmarksmesterskapet i yrkesfag

Torsdag 15. februar deltok yrkesfagelever fra Finnmark i Finnmarksmesterskapet. De konkurrerte i fagene ambulanse, anleggmaskinfører, el-energi, helsefagarbeider, kjøretøy, sveiser og tømrer. 

Onsdag 14. februar reiste elever og lærere fra Kirkenes videregående skole for å delta i Finnmarksmesterskapet.  Lærerne skryter av at det var tålmodige elever som det var veldig lett å reise sammen med og at  det var et prikkfritt arrangement i Alta på alle måter. Kjøretøykonkurransen ble avholdt i Lakselv siden kjøretøyverkstedet i Alta fikk lagt nytt gulv. 

Elevene som konkurrerte hadde ulike oppgaver knyttet til sitt fag. Etter konkurransen ble det prisutdeling og det var en medaljetung buss som kjørte tilbake til Kirkenes med fornøyde elever og stolte lærere.

Resultater fra Finnmarksmesterskapet 2024
Fag Førsteplass Andreplass Tredjeplass Fjerdeplass
Tømrer Ivar Aigin Dalseng Oliver Stensvik Johansen (Kirkenes vgs) Anders Einar Logje Johansen
Sveiser Sebastian Boland Noah Nilsen (Kirkenes vgs) Lavre Mahtte Utsi
Rørlegger Liisbeth Hünerson (Kirkenes vgs) Even André Buljo Johansen Lars Nilsen og Anna Sofie Eriksen (Kirkenes vgs)
Kjøretøy Isak Borissen (Kirkenes vgs) Eirk Solisen Sander Knutsen
Helsefagarbeider Hedda Andreassen og Djeliane Ferrer (Kirkenes vgs) Emilie Larsen og Leah Radloff (Kirkenes vgs)
El-energi Thomas Rasvik (Kirkenes vgs) Birk Fosse Bom (Chaiawat) Soinak
Anleggsmaskinfører Even Andersen (Kirkenes vgs) Johan Seipæjærvi-Arvola (Kirkenes vgs) Titas Skucas (Kirkenes vgs) Emil Daniloff Danielsen (Kirkenes vgs)
Ambulansefaget Michael Pettersen , Elethe Røvik og Vilde Alexandra Andersen Lakselv vg skole  Andrea Mortensen , Magdalene Hansen og Gunvor Braaten fra Karasjok vg skole