Puslespill og fremmedspråk

Fire bilder av elever som pusler store puslespill fra landet de lærer om. - Klikk for stort bildeDet skaper engasjement når man får pusle seg frem til kunnskapen. Ina Vonka Tenk å kunne pusle seg kjent med målspråklandet! Når det i tillegg blir en konkurranse og puslespillet er enormt stort, så blir det enda mer engasjerende. Etter at det er ferdig puslet, så kan man legge på kort med navn på elver, byer, fylker... på kartet som er puslet sammen. 

Språklærere ved Kirkenes videregående skole har mye å spille på når det gjelder å skape engasjement og interesse. Puslespill og maling er to eksempler på to nylige aktiviteter.

Fellesbilde

Som språklærer er man så heldig at man kan ha ganske mange aktiviteter, som gjør skolehverdagen litt annerledes og morsommere. Ved introduksjon av "kunst" og bildebeskrivelse kan man introdusere temaet med et "fellesbilde", der elevene maler i 2-3 minutter og bytter med andre elever som maler videre. Det fungerer i både store og små grupper. Fire elever maler et bilde sammen - Klikk for stort bildeEn introduksjon til et tema kan gjerne gjøre ved at man maler et stort bilde sammen. Ina Vonka    

Til toppen