Studietur for bilfagene til Stuttgart - Uke 24 2024

I uke 24 dro elevene fra Vg2-avdelingene for kjøretøy og bilskade, lakk og karosseri på en spennende studietur til Stuttgart. 

Målet med turen var å få et bredere innblikk i bilbransjen. Stuttgart er kjent som et knutepunkt for bilindustrien og var det perfekte reisemålet.

Turen bød på mange høydepunkter, inkludert besøk til både Mercedes-Benz-museet og Porsche-museet. På Mercedes-Benz-museet fikk studentene lære om bilindustriens historie og utvikling, mens Porsche-museet ga innsikt i merkets rike arv og banebrytende teknologi. Porsche utviklet elbilen Egger-Lohner C.2 Phaeton allerede i 1898, men vekten på batteriene gjorde at det ikke ble noen storskala produksjon.

For noen av studentene var det første gang de tok tog og undergrunnsbane, noe som ga dem nye opplevelser og erfaringer. I tillegg til de faglige besøkene, fikk studentene også tid til å utforske byen, shoppe og nyte Stuttgart sine mange restauranter. Turen til Kart-o-Mania lokket fram heftig kjøring og ga minner for livet i en vennskapelig gokartkamp.

Det var en tur full av inntrykk og læring, som utvilsomt vil inspirere studentene i deres videre utdanning og karrierer.

Les mer om kjøretøyavdelinga

Se film fra turen