Hva og når?
24. januar arrangerer Kirkenes vgs UNS (Utdannings- og næringslivsseminar). I år har vi inngått et samarbeid med Sør-Varanger kommune og NAV, for å nå et bredere publikum.
Foredrag og informasjon om fagvalg på Kirkenes videregående skole
Først er det et arrangement på skolen for elever i videregående skole. Her vil elevene kunne velge foredrag fra ulike bedrifter, og de vil få informasjon om fagvalg til neste skoleår.
Oversikt over foredrag på UNS- 24
Foredragsholdere UNS 2024
Han er utdannet som sykepleier med videreutdanning i anestesisykepleie og har jobbet ved Kirkenes sykehus siden 1992. Han jobber nå som avdelingsleder i Akuttavdelingen.
Arbeidserfaring:
- Sykepleier fra 1984-1990
- Anestesisykepleier 1990-1998
- Avdelingssykepleier/oversykepleier
- Ambulansesjef i Finnmark i 10 år
- Jobbet 20 år som vikar på ambulansefly
- Avdelingsleder Akuttavdelingen fra 2012
Kirkenes sykehus er en kompetansebedrift med mange yrkesgrupper. Her er det mange muligheter for jobber. Ikke bare sykepleiere og leger.
Privat foto
Greger er fra Vadsø. Han er utdannet ingeniør og flytta til Kirkenes i 1986, for å jobbe på Sydvaranger. Han er i dag direktør og eier i Kimek. Greger er involvert i mange bedrifter i tillegg til Kimek-bedriftene, blant annet Norway KingCrab, Finnmarksrøya og mange flere. Han brenner for å bygge samfunn, skape et levende sentrum, og er kjent for å være en frittalende person.
Malene jobber som prosjektkoordinator på Øst-Finnmark Kunnskapssenter i Sør-Varanger Utvikling og har gjort det siden november 2022. Etter at hun ble ferdig med sin mastergrad i innovasjon og kunnskapsutvikling sommeren 2022 har hun fått en jobb med spennende og varierte muligheter i Sør-Varanger Utvikling hun ellers ikke ville ha fått andre steder.
Svein er gründer og daglig leder i Norway King Crab, fokusert på eksport av sjømat til topp kokker og restauranter verden rundt. Han har jobbet med sjømat internasjonalt i mer enn 25 år. Han har også ledet Eksportrådets (nåværende Innovasjon Norge) sitt kontor I Russland fra 1997 til 2002. Før det var han daglig leder i Barents Company i Kirkenes. Han er opptatt av innovasjon, merkevare, miljø og bærekraft.
Svein har bodd 10 år i Finnmark og jobbet med Finnmark i mer enn 30 år.
Adele er 21 år og kommer fra Oslo. Hun gikk to år på folkehøyskole på linjen Kreative medier, før hun begynte å studere på UiA i Kristiansand. Der tar hun nå bachelor kommunikasjon medieproduksjon.
Folkehøgskolene
Privat foto
Astrid Fadnes jobber i Pikene på Broen, en gruppe kuratorer og produsenter som jobber med kunst. Fadnes er opprinnelig fra Molde, har bakgrunn som arkitekt og skribent og har jobbet i Pikene på Broen med kommunikasjon, kuratering, prosjektledelse og mer siden høsten 2021.
Arrangement i Barentshallen fra kl 14:00
Kl 14 går alle elevene opp i Barentshallen, der det vil være stand fra både offentlige og private næringsaktører samt ulike utdanningsinstitusjoner. Noen bedrifter/sektorer få anledning til å profilere seg ekstra på scena, i tillegg til at de er tilgjengelige på egen stand for å svare på spørsmål og gi informasjon om jobbmuligheter og utdanningskrav i egen bedrift. Det vil bli servert mat, og det blir underholdning. En konferansier vil lede arrangementet utover ettermiddagen.
Arrangementet i Barentshallen er åpent for alle, og varer fra 14.00-18.00. Klokken 18.00 avsluttes arrangementet med en gratiskonsert av bandet Pil & Bue. Vi oppfordrer elevene til å ta med seg familie, slekt og venner til en ettermiddag der dere kan utforske muligheter og se på mangfoldet i næringsliv og utdanningstilbud i Sør-Varanger.
Program i Barentshallen
Program på scenen
Tidspunkt for gratis buss:
Bugøynes - Barentshallen (Hesseng): tur 12:30, retur: 19:00
Pasvik skole (Svanvik) - Barentshallen (Hesseng): tur 13:00, retur 19:00
Vi gleder oss!