Fire Ungdomsbedrifter fra matfagslinjer/vg2 i Finnmarks videregående skoler deltar i årets matprosjekt. Disse elevene kommer fra Alta, Hammerfest og Kirkenes.
Matuka 2021 er del 1 av prosjektet, og etter tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet på Kirkenes vgs., ble uka avsluttet med kokkekamp
Juryen, lot seg imponere over det høye nivået elevene leverte i dagen kokkekamp. Ungdommen har virkelig vist at de både er kreative og innovative på kjøkkenet. Det var en meget jevn og spennende kamp, få poeng skilte UB’ene, men juryen kom frem til en vinner, og denne er de samstemte om.
Juryen besto av Ivar Øverli/Ostemaker Øverli, Viktor Bilok/Finnmarksrøya, Stian Grønbech/Finnmarksrøya, Øystein Hansen/rektor Kirkenes vgs., Tove Alstadsæter/politiker Fylkestinget TFFK, Jan Vidar Pedersen/kokk og Oda Vislie/lærling og tidligere deltaker på Matuka.
Vinnermenyen:
Forrett: Tomé-Tomat – Tomatsuppe toppet med garnityr av skivet Toméost og hvitløkschips
Hovedrett: Røyeravioli – Finnmarksrøye servert med sukkerglasserte grønnsaker og bechamelsaus
Dessert: Multebombe – Creme bruleé med multer og multeknekk.