Vant Matuka 2021 med Tomé-tomatsuppe, Røyeravioli og Multebombe

FraNord UB, Kirkenes vgs. vant kokkekampen under Matuka 2021.

UB’en består av tre elever, Caroline Louise Johansen, Beatriz Alexandra Da Silva Rodrigues og Preben Andre Sandnes.

 

De tre ungdommene på vinnerlaget - Klikk for stort bildeFraNord UB, Kirkenes vgs. vant kokkekampen under Matuka 2021. UB’en består av tre elever, Caroline Louise Johansen, Beatriz Alexandra Da Silva Rodrigues og Preben Andre Sandnes. Ungt Entreprenørskap Troms og Finnmark

 

Fire Ungdomsbedrifter fra matfagslinjer/vg2 i Finnmarks videregående skoler deltar i årets matprosjekt. Disse elevene kommer fra Alta, Hammerfest og Kirkenes. Matuka 2021 er del 1 av prosjektet, og etter tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet på Kirkenes vgs., ble uka avsluttet med kokkekamp

Juryen, lot seg imponere over det høye nivået elevene leverte i dagen kokkekamp. Ungdommen har virkelig vist at de både er kreative og innovative på kjøkkenet. Det var en meget jevn og spennende kamp, få poeng skilte UB’ene, men juryen kom frem til en vinner, og denne er de samstemte om. 

Juryen besto av Ivar Øverli/Ostemaker Øverli, Viktor Bilok/Finnmarksrøya, Stian Grønbech/Finnmarksrøya, Øystein Hansen/rektor Kirkenes vgs., Tove Alstadsæter/politiker Fylkestinget TFFK, Jan Vidar Pedersen/kokk og Oda Vislie/lærling og tidligere deltaker på Matuka.

Dessert i skål på fat - Klikk for stort bilde
Tomatsuppe i dyp tallerken - Klikk for stort bilde
Hoverretten dandert på fat - Klikk for stort bilde

Vinnermenyen:

Forrett: Tomé-Tomat – Tomatsuppe toppet med garnityr av skivet Toméost og hvitløkschips

Hovedrett: Røyeravioli – Finnmarksrøye servert med sukkerglasserte grønnsaker og bechamelsaus

Dessert: Multebombe – Creme bruleé med multer og multeknekk.